Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη σημασία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών παρακολούθησαν την Πέμπτη 31/3/2022 και την Παρασκευή 1/4/2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ, Δ, Ε και Στ1 τάξεων από την κ. Σοφία Πολυχρονοπούλου και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η οποία μέσα από ποικίλες δράσεις προωθεί την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και γενικότερα τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η κ. Σοφία παρουσίασε και στη συνέχεια συζήτησε με τα παιδιά για το πώς πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και ποια είναι τα τεράστια οφέλη της συγκεκριμένης δράσης για το περιβάλλον και την υγεία μας. 

Σύντομα θα υπάρχει στο σχολείο μας κάδος για την ανακύκλωση μικρών συσκευών μέχρι 50 εκ. έτσι ώστε βιωματικά οι μαθητές να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στην παρουσίαση. Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας υπάρχουν επίσης ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών και λαμπτήρων.