Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα eTwinning

 

To logo μας

Το Σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22 συμμετέχει στη δράση eTwinning με το πρόγραμμα «Sharing and Caring» που υλοποιεί με το τμήμα E1 η κ. Γιαννακού Αγγελική, με το τμήμα Ε2 ο κ. Κατσομήτρος Σωτήρης και με το τμήμα Δ1 ο κ. Λιθοξοίδης Στέλιος. Στο πρόγραμμα συμμετέχει η εκπαιδευτικός κ. Γώση Μπέτυ, η οποία διδάσκει Αγγλικά στα τμήματα που συμμετέχουν. Το έργο θα συνδεθεί με τη θεματική «Ενδιαφέρομαι κι Ενεργώ» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Το eTwinning αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες «αδελφοποιούνται» και συνεργάζονται με τη χρήση εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Ταυτόχρονα εξασκούν την αγγλική γλώσσα και ποικίλες δεξιότητες.

Μέσα από το πρόγραμμά μας, το οποίο έχει εγκριθεί από την Εθνική Υπηρεσία  Υποστήριξης της κοινότητας του e-twinning στη χώρα μας στοχεύουμε οι μαθητές μας σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου της Ισπανίας Santo Domingo De Silos να μοιραστούν ιδέες, να εξελιχθούν, να καταρρίψουν τα τείχη της τάξης τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.  

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Οι μαθητές καλούνται να διαβάσουν ένα παραμύθι «Το δώρο της Παπλωματούς» με κεντρικό θέμα την προσφορά χωρίς  ανταπόδοση και να πραγματοποιήσουν δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με αυτό. Στη συνέχεια οι ίδιοι ακολουθούν το βασιλιά του παραμυθιού σε 2 φανταστικά ταξίδια, στα οποία αντιμετωπίζουν όχι και τόσο φανταστικά (μάλλον ρεαλιστικά) προβλήματα που μας απασχολούν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από δραστηριότητες που είναι σχετικές με τα προβλήματα ενημερώνονται για αυτά και στη συνέχεια καλούνται να δράσουν: να προτείνουν δικές τους λύσεις και να υλοποιήσουν κάποιες από αυτές . Δείχνουν έτσι τη διάθεσή τους  να είναι ενεργοί πολίτες που νοιάζονται και δρουν….