Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

"Οδηγίες" Διαχείρισης Ιατρικών Περιστατικών/Αδιαθεσιών των παιδιών

 Αγαπητοί γονείς,

Την περίοδο που διανύουμε πολλά ακούμε και διαβάζουμε για τον απρόσκλητο και ανεπιθύμητο επισκέπτη COVID- 19.

Πρώτο μέλημα όλων είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία των παιδιών  και γενικότερα όλων μας. Δεν ξεχνάμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  (μάσκα – υγιεινή – αποστάσεις), τις υπενθυμίζουμε καθημερινά στα παιδιά και τα ενθαρρύνουμε να τις ακολουθούν δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Προσοχή! Η μάσκα πρέπει να εφαρμόζει καλά στα πρόσωπα των παιδιών και να καλύπτει όχι μόνο το στόμα αλλά και τη μύτη. Ο κάθε μαθητής οφείλει να έχει στην τσάντα του καθημερινά 2 μάσκες. 

Παρακολουθώντας τους ειδικούς και τις προτάσεις τους «με ευλαβική προσοχή»  θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια διαφωτιστική εικόνα που δίνει  η κ. Αθανασία Λουρίδα, παιδίατρος – λοιμωξιολόγος, διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και μέλος της Επιτροπής  Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας:

  • Επί συμπτωμάτων, ακόμα και πολύ ελαφριών, παίρνουμε το παιδί από το σχολείο άμεσα.
  • Ακόμα και με απλή καταρροή, το παιδί πρέπει να φεύγει από το σχολείο και να επιστρέφει μόνο αν έχει αναρρώσει.
  • Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνει σπίτι δύο με τρία 24ωρα, μέχρι να πέσει τελείως ο πυρετός και να υποχωρήσει ο βήχας.
  • Ειδικά τώρα που έχουμε τις φθινοπωρινές ιώσεις και τους ρινοϊούς, η καταρροή μαζί με λίγο βήχα και λίγο πυρετό είναι πολύ χαρακτηριστικά αυτών των ιώσεων. Ένα παιδάκι που τρέχει η μύτη του, το πιο πιθανό είναι να μην έχει νόσο COVID-19.
  • Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε το σχολείο άμεσα για κάθε περιστατικό στο τηλέφωνο 2108040470 ή στο μέηλ mail@dim-n-pentel.att.sch.gr 

Κλείνοντας δεν ξεχνάμε πως ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί μας και γνωρίζει το ιστορικό του είναι αυτός που μας κατευθύνει.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Μπαραμπούτη Μελπομένη