Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αγιασμός - 1η μέρα στο σχολείο

 Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 14/9/2020.

Η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο είναι από τις 11 έως τις 11:15 το πρωί. Οι μαθητές θα μπουν στο σχολείο χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους και φορώντας υποχρεωτικά μάσκες. Θα κατευθύνονται χωρίς καθυστέρηση στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα τους υποδέχονται οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους.

Για παιδαγωγικούς λόγους μόνο οι δασκάλες της Α τάξης θα υποδέχονται στην είσοδο του σχολείου τους μαθητές τους και θα αναλάβουν την ομαλή προσαρμογή τους στη νέα τους σχολική ζωή.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Κατόπιν ο ιερέας θα μπει σε κάθε τάξη και θα αγιάσει τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές θα πάρουν τις πρώτες οδηγίες και βιβλία, γι'αυτό το λόγο θα πρέπει να έχουν μαζί τη σχολική τους τσάντα. 

Όλοι οι μαθητές  θα αποχωρήσουν κατά τμήματα με σειρά στις 12 το μεσημέρι. Σας παρακαλούμε να έχετε υπομονή στην έξοδο και να αφήνετε χώρο για την ομαλή ροή των μαθητών που αποχωρούν. Οι μαθητές που φεύγουν μόνοι τους/ χωρίς συνοδεία γονέα από το σχολείο θα πρέπει να δώσουν στο δάσκαλο/ στη δασκάλα τους Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία οι γονείς τους θα δηλώνουν ότι το επιτρέπουν. Οι  δηλώσεις αυτές μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά στο μέηλ του σχολείου.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου