Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση γονέων για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση


Αγαπητοί γονείς,
Ελπίζω να μένετε σπίτι με τα παιδάκια σας και να σας βρίσκω όλους καλά. Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί ο ένας προς τον άλλον. Το σχολείο οφείλει να παίξει το ρόλο που του αναλογεί. Η μαθησιακή διαδικασία δεν πρέπει να σταματήσει παρόλο που οι μαθητές δεν έχουν φυσική παρουσία στο σχολείο. Μικρές επαναληπτικές ασκήσεις και συμβουλές από τους δασκάλους τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να εμπεδώσουν τα όσα έχουν μάθει και να γεμίσουν το χρόνο τους δημιουργικά ανεβάζοντας παράλληλα την ψυχολογία τους.
Περιμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας ξεκινάμε αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο με τους δασκάλους της Δ’ τάξης, οι οποίοι θα αναρτούν καθημερινά εκπαιδευτικό υλικό στην ηλεκτρονική  διεύθυνση  https://xn--hxaaoabakf2cheiep2bydegv.weebly.com . Το συγκεκριμένο blog θα διαχειρίζεται ο δάσκαλος του σχολείου μας κ. Δημήτρης Λάσκαρης και αισιοδοξούμε να εμπλουτιστεί σύντομα με υλικό από δασκάλους άλλων τάξεων.
Καλούμε τους γονείς να κατεβάζουν τις ασκήσεις που αναρτώνται καθημερινά, να τις τυπώνουν και να προτρέπουν τα παιδιά τους να τις κάνουν. Οι λύσεις των ασκήσεων θα αναρτώνται την επόμενη μέρα και οι μαθητές καλούνται να κάνουν αυτοδιόρθωση. Όταν ολοκληρώνουν τη διαδικασία, θα αποθηκεύουν τις εργασίες τους στους φακέλους των αντίστοιχων μαθημάτων. Όταν με το καλό επιστρέψουμε στο σχολείο, οι δάσκαλοί τους δειγματοληπτικά θα ζητήσουν από τον κάθε μαθητή κάποια άσκηση.
Τέλος σας προτρέπουμε να επισκέπτεσθε συχνά την ιστοσελίδα του σχολείου για τη δική σας ενημέρωση και να στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση mail@dim-n-pentel.att.sch.gr στην περίπτωση που έχετε κάποιο αίτημα ή κάποια απορία.
Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια