Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με αφορμή την είσοδο εξωσχολικού ατόμου στο σχολείο με σκοπό την κλοπή χρημάτων, την Τρίτη 6/2/2018, χωρίς ευτυχώς κανένα δυσάρεστο αποτέλεσμα, εξαιτίας της έγκαιρης και συντονισμένης αντίδρασης του προσωπικού του σχολείου και των παρευρισκομένων στην είσοδο γονέων καθώς και της συνδρομής της αστυνομίας, σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να τηρούμε τα όσα από το νόμο (Π.Δ. 79/2017, άρθρο 18) προβλέπονται  λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών στο σχολείο.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διδασκόντων σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε για τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας, τα οποία σας καλούμε να εφαρμόσετε για το καλό των παιδιών σας.
1.   Οι γονείς παραδίδουν τα παιδιά τους το πρωί στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό στην εξωτερική είσοδο του  σχολείου. Το μεσημέρι βρίσκονται στις 13:15 στο σχολείο για να τα παραλάβουν  στο ίδιο σημείο που τα άφησαν το πρωί. Κατά τη διάρκεια του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών δεν παρευρίσκεται κανείς στο σχολείο εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η πόρτα του σχολείου κλειδώνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.
2.       Οι γονείς βλέπουν τους εκπαιδευτικούς ή τη Δ/ντρια κατά τη διάρκεια των τακτικών μηνιαίων συναντήσεων. Σε έκτακτη μόνο ανάγκη μπορούν να τους δουν, μόνο μετά από συνεννόηση, σε  συγκεκριμένη ώρα (ραντεβού). Σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού δεν κλείνονται κατά τις ώρες 8:00 – 8:30, 13:00 – 13:30 ή κατά τη διάρκεια της εφημερίας των εκπαιδευτικών.
3.       Όταν κάποιος μαθητής απουσιάζει μπορεί να παίρνει τα μαθήματα της επόμενης ημέρας με δύο τρόπους:
α. Από τα αδέρφια που φοιτούν στο σχολείο ή από κάποιον συμμαθητή του που μένει κοντά του.
β. Από το σχολείο και συγκεκριμένα από τον επιστάτη (κ. Θανάση Θεοδωράκη) από τις 13:30 έως τις 14:00
4.       Τα χρήματα στο κυλικείο μπορείτε να τα εξοφλείτε  με δύο τρόπους:
α. Τα παιδιά σας τα παραδίδουν στον κ. Τάσο μέσα σε φάκελο που γράφει το όνομα του παιδιού.
β. Οι γονείς μπορούν να τα παραδίδουν οι ίδιοι στον υπεύθυνο του κυλικείου κάθε Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 9:00.
5.       Όσοι γονείς χρειάζονται να κάνουν κάποια αίτηση και δεν έχουν κλείσει ραντεβού με τη Διευθύντρια, συνοδεύονται από τον επιστάτη στο γραφείο της.
6.       Εάν κάποιος μαθητής χρειαστεί να φύγει πριν τη λήξη του προγράμματος (εξαιτίας π.χ. ασθενείας) παραδίδεται στο γονέα  στην εξώπορτα του σχολείου εφόσον έχει ενημερωθεί ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός ή η Δ/ντρια.
7.       Στην περίπτωση έντονης βροχής- καταιγίδας  στο σχόλασμα ανοίγει η εξωτερική πόρτα λίγο νωρίτερα από το χτύπημα του κουδουνιού και οι γονείς μπαίνουν για να παραλάβουν τα παιδιά τους μέχρι το χώρο που γίνεται η πρωινή προσευχή, όχι κάτω από το στέγαστρο της εισόδου (δημιουργείται συνωστισμός) και όχι μέσα στο διδακτήριο. 
Με τη βεβαιότητα ότι θα βοηθήσετε να τηρηθούν τα παραπάνω, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Με εκτίμηση,
Μπαραμπούτη Μελπομένη (Δ/ντρια)