Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή στη δράση STEM 1821- Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση

Το σχολείο μας είναι ένα από τα 1821 σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχει στην εξαιρετικά καινοτόμα Δράση «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο», η οποία σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας,  και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Με αυτή την Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας. Εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μετά από 200+ χρόνια, μια μικρή επανάσταση γίνεται με πολεμοφόδια τα ψηφιακά εργαλεία και «νικητές» πλέον, αυτούς που αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

Χθες, 23/3/2024 ομάδα 6 μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας έχοντας αξιοποιήσει το εκπαιδευτικό υλικό ρομποτικής που λάβαμε από το STEM education και υπό την εκπαίδευση και καθοδήγηση της προπονήτριάς τους, εκπαιδευτικού πληροφορικής, κ. Αλεξάνδρας Λαμπρούλη συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής που διεξήχθη στο OTE Academy στο Μαρούσι.  

Με υπερηφάνεια τα παιδιά παρουσίασαν την κατασκευή τους και εξήγησαν πώς την έχουν προγραμματίσει να κινείται στον χώρο. Είχαν την ευκαιρία να δουν και κατασκευές - δημιουργίες άλλων σχολείων και μέσα σε μια γιορτή χαράς και γνώσης έθεσαν τις βάσεις για μελλοντικές ανάλογες δράσεις. 

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές/ μαθήτριες και την εκπαιδευτικό τους!