Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Θάλπος - Ψυχική Υγεία

Νέο κέντρο ημέρας παιδιού και εφήβου στα Μελίσσια (ΣΚΙΑΘΟΥ 5 & ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ)




Το νέο Κέντρο Ημέρας έχει ως βασικούς στόχους τον εντοπισμό των αναγκών ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων, τη συνεχιζόμενη υποστήριξη τους, την ενίσχυση της ομαλής κοινωνικής και σχολικής ζωής τους, την κοινωνικοποίηση των παιδιών και των εφήβων μέσα από ομαδικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης και την υποστήριξη των γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και λοιπών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με παιδιά και εφήβους.

Οι δωρεάν υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας Παιδιού και Εφήβου περιλαμβάνουν την πρόληψη και ενδυνάμωση, τη διάγνωση και θεραπεία, τη συμβουλευτική υποστήριξη και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ένταξης.

Οι υπηρεσίες παρέχονται στους κατοίκους των ΔήμωνΠεντέλης, ΒριλησσίωνκαιΚηφισιάς και απευθύνονται σε παιδιά, ηλικίας 4 έως 12 ετών, εφήβους ηλικίας 13 έως 18 ετών, νεαρούς ενήλικες ηλικίας 19 έως 23 ετών και γονείς/κηδεμόνες, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας καθώς και εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο των δράσεων του, το Κέντρο Ημέρας αναπτύσσει δράσεις διασύνδεσης και συνεργασίας με Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικές Υπηρεσίας του οικείου Τομέα Ψυχικής Υγείας.

Η δομή στελεχώνεται με διεπιστημονική ομάδα, που περιλαμβάνει ψυχίατρο, κοινωνική λειτουργό-ψυχοθεραπεύτρια, ψυχολόγους-ψυχοθεραπεύτριες, νοσηλεύτρια και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2106096540, 6974786950 ή να στέλνουν email στο youth@thalpos.org.gr

 

 

Η Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.