Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Μπορείς να κάνεις τα πάντα...αρκεί να το θες!


Στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και μέσα από το σχέδιο δράσης "Γνωρίζω, Νοιάζομαι και Αλληλεπιδρώ -Αγκαλιάζω τη διαφορετικότητα ζωγραφίσαμε τον Μιχάλη Σεΐτη, παραολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή στα 400 μέτρα σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου μας. Το 2013 ο Μιχάλης έχασε το πόδι του σε ατύχημα με μηχανή και έβαλε πρόσθετο τεχνητό μέλος. Τα λόγια του αθλητή αποτελούν στάση ζωής χρήσιμη για όλους μας:

“Το θέμα είναι πως χειρίζεσαι μια φαινομενική ατυχία. Εγώ προσωπικά το είδα σαν να ήταν η τυχερή μου μέρα και έτσι ήταν. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα και αφού δεν είναι, νιώθω ειλικρινά ευγνώμων. Αυτά τα γράφω για σένα που έχεις ανάγκη από ένα κίνητρο να συνεχίσεις να κυνηγάς τα όνειρα σου. Η συμβουλή μου είναι: Κυνήγα αυτό που αγαπάς με όλες σου τις δυνάμεις! ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!”

Η τοιχογραφία αποτελεί εξαιρετική δουλειά της Κέλυς Φούτρου και της Σοφίας Βαρθαλίτη, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους στο σχολείο μας!

Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που με καλλιτεχνική έμπνευση ανταποκρίθηκαν στα ζητούμενα της δράσης τους.