Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Let’s be grateful every day!

Με αφορμή την ημέρα των Ευχαριστιών που γιορτάζεται στην Αμερική την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου οι δασκάλες Αγγλικών του σχολείου μας, ζήτησαν από τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να γράψουν τους λόγους για τους οποίους είναι ευγνώμονες. Στόχος της δράσης ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά ότι οφείλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και που ωστόσο είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή του ανθρώπου. Η οικογένεια, οι φίλοι, το σχολείο και οι δάσκαλοι, το φαγητό, το νερό, η δυνατότητα να έχουμε στέγη και ένδυση ήταν μερικά από αυτά που ανέφεραν τα παιδιά.

Στα ταμπλό που δημιουργήσαμε και στο πλαίσιο της γνωριμίας των μαθητών με κουλτούρες άλλων χωρών όπου ομιλείται η Αγγλική Γλώσσα απεικονίζονται επίσης εργασίες σχετικές με το πώς ξεκίνησε να γιορτάζεται η Ημέρα των Ευχαριστιών – Thanksgiving Day στην Αμερική,  τι ευχαριστίες εκφράζονται εκείνη την ημέρα – ευχαριστίες δηλαδή για την καλή σοδειά και όλα τα καλά που έφερε ο χρόνος καθώς και η παραδοσιακή γαλοπούλα και τα άλλα προϊόντα που γεμίζουν το τραπέζι κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών – γλυκοπατάτες, καλαμπόκι και άλλα φρούτα και λαχανικά. Για τις εικαστικές δημιουργίες του ταμπλό οι μαθητές εργάστηκαν και στο μάθημα των εικαστικών με την εκπαιδευτικό κ. Γιούσεφ.

Πιστεύουμε ότι οι μαθητές μας εκτός του ότι απόλαυσαν τη δράση για τις νέες γνώσεις που απέκτησαν τόσο σχετικά με τον εμπλουτισμό του αγγλικού λεξιλογίου όσο και πολιτιστικά μαθαίνοντας νέα έθιμα, συνειδητοποίησαν επίσης για πόσα πολλά πράγματα μπορούν να είναι ευγνώμονες αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης των δυσκολιών που προκύπτουν στη ζωή τους.