Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή σε πρωτάθλημα ανακύκλωσης

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας είναι ένα από τα 70 σχολεία που θα συμμετέχει στο  «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης»,  το οποίο  υλοποιεί  η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την προώθηση της ανακύκλωσης με τίτλο «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης». Το πρωτάθλημα αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας “Δώσε αξία στα σκουπίδια σου” και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Στόχος είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση, τα οφέλη της και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω ορθών πρακτικών σε μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Νοέμβριο 2022 και λήγει τον Ιούνιο 2023.

Μαθητές  και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο εντός των ειδικών κάδων που θα βρίσκονται στο σχολικό χώρο.

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα www.recycleatticaschools.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη με την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα αφιερώσουν χρόνο με τους μαθητές τους για να τους εκπαιδεύσουν να ανακυκλώνουν τα σωστά σκουπίδια στους σωστούς κάδους. Χάρτινες συσκευασίες στον κίτρινο κάδο, πλαστικές συσκευασίες στον πορτοκαλί κάδο και αλουμινένιες συσκευασίες στον κόκκινο κάδο. Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν υλικά και από το σπίτι και να τα ανακυκλώνουν στο σχολείο στον κατάλληλο κάδο.




Διαβάσατε καλά τα παραπάνω; Πατήστε στον σύνδεσμο παρακάτω για να τεστάρετε τις γνώσεις σας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ- QUIZ ΓΝΩΣΕΩΝ

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και ελπίζουμε μέσα από τον διαγωνισμό να βγούμε νικητές στην Ανακύκλωση.