Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Σήμερα Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022   διεξήχθη στο σχολείο μας η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Παιδείας με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών μας όλο το σχολείο συμμετείχε σε αθλητικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα

με την καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου μας κ. Αρετής Κοντομηνά και κ. Θοδωρή Τσακίρη:

Η Α τάξη έπαιξε   ένα παιχνίδι συνεργασίας με στεφάνια ("το πέρασμα της λίμνης") 

 

Η Β τάξη έπαιξε ένα ομαδικό παιχνίδι με μπαλάκια ("τα  πουλιά φέρνουν φαγητό στην φωλιά τους")

Η Γ τάξη ασχολήθηκε με ομαδικό ριπτικό παιχνίδι ("ο πόλεμος των κάστρων")

 

Η Δ τάξη  έπαιξε ένα ομαδικό παιχνίδι με κανονισμούς Χάντμπωλ ("Πέτυχε τον στόχο") 

 
Οι Ε και ΣΤ τάξεις έπαιξαν μπάσκετ υπό την καθοδήγηση των προπονητών της Α.Ε. Πεντέλης κ.κ. Άρη Μανιάτη (γονέα μαθητή του σχολείου μας) και Κώστα Χαρτοματσίδη. Οι δύο άνδρες μαζί με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Βαγγέλη Μάντζαρη, τον οποίο φρόντισαν να καλέσουν μύησαν τους μαθητές στα μυστικά της καλαθοσφαίρισης και οργάνωσαν υπέροχα το παιχνίδι. Οι μαθητές μας έκαναν πολλές ερωτήσεις στον Βαγγέλη Μάντζαρη σχετικά με την πορεία του στο άθλημα και στην Εθνική Ομάδα μπάσκετ και τον καταχειροκρότησαν. Ο Βαγγέλης τους είπε ότι και εκείνοι μπορούν να πετύχουν ανάλογες διακρίσεις εάν κυνηγήσουν τον στόχο τους  και αγαπήσουν αυτό που κάνουν.





Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τα καινούρια δικτάκια που έβαλαν στις μπασκέτες και την αγορά των κύπελλων των νικητών και πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχία της ημέρας!