Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Λειτουργία Ολοήμερου και Πρωινής Ζώνης

Αγαπητοί γονείς,

Το ολοήμερο σχολείο και η Πρωινή Ζώνη θα λειτουργήσουν από αύριο Τρίτη, 14/9/2021  έως τις 4μ.μ., για όλους τους μαθητές που έχουν υποβάλλει αίτηση. Στην Πρωινή Ζώνη (προσέλευση 7:00 - 7:15) μπορούν να φοιτήσουν μόνο οι μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο ολοήμερο. Όσοι γονείς επιθυμείτε να τροποποιήσετε στοιχεία της αίτησής σας, πρέπει να το δηλώσετε στη Δ/ντρια του σχολείου στέλνοντας email.

Πρόγραμμα του ολοημέρου
13:15 – 14:00: 1η ώρα - Σίτιση /Χαλάρωση
14:00 – 14:15: Διάλειμμα
14:15 – 15:00: 2η ώρα
15:00 – 15:15 Διάλειμμα
15:15 – 16:00: 3η ώρα
Λόγω της πανδημίας ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε και φέτος η σίτιση των μαθητών να γίνεται με ξηρή τροφή καθώς θέλουμε να αποφύγουμε το ζέσταμα του φαγητού και τη χρήση της τραπεζαρίας. Όσο ο καιρός μας το επιτρέπει, η σίτιση θα γίνεται στο προαύλιο - σκεφτείτε το σαν πικ νικ που ενθουσιάζει τα παιδιά και επιλέξτε αντίστοιχα φαγητά που τρώγονται εύκολα και δεν αλλοιώνονται.
Σε περίπτωση βροχής ή κρύου η σίτιση θα γίνεται μέσα στις αίθουσες του ολοήμερου τηρώντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Για την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος του σχολείου, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:  
1. Η ώρα αποχώρησης ανάλογα με αυτό που έχετε δηλώσει στις αιτήσεις σας είναι είτε 15:00, είτε 16:00. Δεν προβλέπεται αποχώρηση ενδιάμεσα. Σας παρακαλούμε να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας στην ώρα σας προκειμένου να μην δημιουργούνται εντάσεις και ανησυχία στους μικρούς μαθητές.
2. Κατά την ώρα σίτισης είναι ευκαιρία οι μαθητές να αποκτούν καλές συνήθειες και να μοιράζονται στιγμές σχολικής ζωής με τους συμμαθητές τους. 
 Γι’αυτό σας παρακαλούμε:
  • Να μην παραλείπετε να βάζετε στα παιδιά σας κάτι να τρώνε.  
  • Το φαγητό του ολοήμερου πρέπει να τοποθετείται σε ειδικό τσαντάκι για να μην το μπερδεύουν οι μαθητές με το δεκατιανό τους. 
  •  Το τσαντάκι πρέπει να περιέχει επίσης χαρτοπετσέτα και κουτάλι ή πιρούνι ανάλογα.  
  • Να γράψετε το όνομα του παιδιού πάνω στα σκεύη φαγητού. 
  • Να αναζητάτε τα ξεχασμένα σκεύη.
 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των παιδιών σας