Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Δράσεις με τη σχολική μας νοσηλεύτρια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πλυσίματος των χεριών που ήταν χθες, 15/10/2019 και την παγκόσμια ημέρα υγιεινής διατροφής σήμερα, 16/10/2019 η σχολική μας νοσηλεύτρια κ. Δάφνη Γαρέφου έκανε στους μαθητές του σχολείου μας τις παρακάτω διαδραστικές παρουσιάσεις:
Στους μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων μίλησε για τη σημασία του καλού πλυσίματος των χεριών και πώς αυτό μπορεί να μας προστατέψει από τις ιώσεις που εκδηλώνονται ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Στο τέλος της παρουσίασης οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες έπλυναν τα χέρια τους εξασκώντας στην πράξη τα όσα έμαθαν από τη Δάφνη.
Στους μαθητές των Γ΄και Δ΄τάξεων η κ. Γαρέφου έκανε παρουσίαση για την σωστή διατροφή. Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε δυνατοί και υγιείς; Πόσα γεύματα πρέπει να τρώμε ημερησίως; Ποιες τροφές περιέχουν πρωτεϊνες, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο και άλλες βιταμίνες; Με τους μαθητές ανέλυσαν την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής και μίλησαν για σωστές διατροφικές συνήθειες. Η Δάφνη τόνισε τη μεγάλη σημασία του πρωινού και οι μαθητές της Γ1 τάξης ζήτησαν να φάνε μια ημέρα πρωινό στο σχολείο...