Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός κάθε Τετάρτη στο Σχολείο μας

Το σχολείο μας έχει την χαρά να αποτελεί μέρος μίας καινούριας εκπαιδευτικής υπηρεσίας που στόχο έχει να διερευνήσει τις πιθανές μαθησιακές ή άλλου τύπου δυσκολίες, και ακολούθως να υποστηρίξει ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Η υπηρεσία αυτή ονομάζεται ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης).
Η ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας περιλαμβάνει ειδικές εκπαιδευτικούς δύο βασικών ειδικοτήτων: την ψυχολόγο, κ. Τουλούπη Νεκταρία και την κοινωνική λειτουργό, κ. Αγάλου Άννα Μαρία, οι οποίες κάθε Τετάρτη θα βρίσκονται στο σχολείο μας και σε άμεση και συντονισμένη συνεργασία με τον δάσκαλο της τάξης και την εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης θα υποστηρίζουν, από την πλευρά τους ο καθένας, κάθε μαθητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες εντός του σχολικού χώρου.
Οι ειδικότητες εμπλέκονται με τρόπο διακριτικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τόσο του μαθητή όσο και της οικογένειάς του. Στο σχολείο την ώρα του μαθήματος ή του διαλείμματος, σε προγραμματισμένες συναντήσεις, αλλά και στο σπίτι, με σεβασμό πάντα στην προσωπικότητα του μαθητή και του γονέα-κηδεμόνα.
Η διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών διέπεται από το επαγγελματικό απόρρητο και σε καμία περίπτωση αυτές δεν δημοσιοποιούνται πέραν από τα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα.
Η ΕΔΕΑΥ νομιμοποιείται να εμπλακεί μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη του γονέα-κηδεμόνα και μετά από έγγραφη (ενυπόγραφη) συγκατάθεσή του.