Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

6 Μαρτίου, Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας



 Με αφορμή την ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας η συγγραφέας κ. Θεοδώρα Λούφα- Τζοάννου επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 6-3-2015, μετά από πρόσκληση της κ. Παπακωνσταντίνου (από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) σε συνεργασία με τη  Δ/ντρια,  κ. Μπαραμπούτη. Η κ. Τζοάννου  μίλησε στους μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης για τη σημασία της φιλίας, της αγάπης και της κατανόησης μεταξύ τους και τόνισε ότι «το ξύλο πρέπει να βγει από τα σχολεία», επειδή κανένα κέρδος δεν υπάρχει από βίαιες συμπεριφορές. 


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα, αφού πρώτα εκείνη τους προβλημάτισε διαβάζοντας  μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της « Ιβάν και  Πρίγκιπας», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι  «ο κόσμος μας χωράει όλους, αρκεί να χωρούν και οι καρδιές μας την αγάπη που χρειάζεται για να συνυπάρχουμε αρμονικά».

Στο τέλος της παρουσίασης υπέγραψαν την υπόσχεση στον εαυτό τους για την καταπολέμηση της βίας και η κ. Τζοάννου τους  χάρισε σε αυτοκόλητο την ακόλουθη  μαντινάδα για να την κάνουν σύνθημά τους, όποτε έρθουν αντιμέτωποι με εκδηλώσεις βίας:
                                       Όπως διδάσκει η ζωή, 
                                       Αλήθεια είναι μία, 
                                       Μόνο η φιλία είναι μαγκιά 
                                       Και η βία ΑΔΥΝΑΜΙΑ!!!