Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παρολυμπιακή εβδομάδα

 


 Με μεγάλη χαρά το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην Semaine franco-hellénique olympique et paralympique, που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος -Institut français de Grèce- με αφορμή την Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024.

Οι μαθητές των γαλλικών του Στ1-3 και Ε1 του σχολείου μας είχαν την τιμή και τη χαρά να συνομιλήσουν με τον σπουδαίο αθλητή και Παρολυμπιονίκη στο άθλημα του σερφ Κο Eric Dargent καθώς και με την Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση Κα Nery Mantey-Niangkouara αντίστοιχα.

Ο Κος Dargent μοιράστηκε με τα παιδιά τα συναισθήματά του μετά το ατύχημα που είχε από επίθεση καρχαρία και πώς κατάφερε να ορθώσει το ανάστημά του και να ασχοληθεί και πάλι με το αγαπημένο του άθλημα το σερφ.

Και οι δύο αθλητές συμβούλεψαν τα παιδιά μας να ακολουθούν τα όνειρά τους και να κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν τους στόχους τους.

Κάθε στόχος είναι εφικτός με επιμονή, διάθεση για μάθηση και πλήρη αφοσίωση. Εκτός από τα μετάλλια αυτό που κερδίζει κανείς από την ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι η αγάπη, η φιλία ,ο σεβασμός και η αποδοχή.

Une rencontre exceptionnelle dont nous avons tous beaucoup profité! 

Μια συνάντηση εξαιρετική με χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά μας!

Η εκπαιδευτικός γαλλικών

Τσιροπούλου Ιρένα