Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Σχολή Γονέων στο Σχολείο μας



Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι από το νέο έτος θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων στο χώρο του σχολείου μας. Οι εποχές που διανύουμε γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές και γι’αυτό το λόγο το σχολείο επιθυμεί να βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στους γονείς των μαθητών μας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πέντε ενημερωτικές συναντήσεις με την Κα Καλτσά, Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Πεντέλης, τις ακόλουθες ημερομηνίες και με την εξής θεματολογία:

  • Παρασκευή, 13/1/23 στις 17.30  «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-τα καλά και τα κακά αγγίγματα» 
  • Παρασκευή, 10/2/23 στις 17.30  «Ο ρόλος των γονέων στη διαμόρφωση της σχολικής συμπεριφοράς των παιδιών (σχολική επίδοση & οικογένεια, συνεργασία οικογένειας σχολείου, οργάνωση μελέτης, διαχείριση χρόνου μελέτης, τεχνικές μελέτης, διάβασμα στο σπίτι & συμμετοχή γονέων)». 
  • Παρασκευή, 10/3/23 στις 17.30 «Επαναπροσδιορισμός των ορίων σε παιδιά δημοτικού (σημασία ορίων στη διαπαιδαγώγηση, η έννοια της αποτελεσματικής πειθαρχίας, η πειθαρχεία δεν είναι τιμωρία, οι αρνητικές συνέπειες της τιμωρίας, είδη τιμωρίας, παράμετροι σωστής χρήσης των ορίων, αποτελεσματικές μέθοδοι πειθαρχίας)»
  •  Παρασκευή, 28/4/23 στις 17.30 «Αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης». 
  • Παρασκευή, 12/5/23 στις 17.30  «Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στα παιδιά και στους εφήβους».

                                                                                   Σας περιμένουμε!

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Ιωάννα Κανέρη, Ευτυχία Σίμου, Χρύσα Τζιωρτζιώτη, Ιρένα Τσιροπούλου,Τέτα Χριστοπούλου