Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Παιχνίδια στο προαύλιο

Στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του σχεδίου εργασίας με θέμα: "Το σχολείο μας ενώνει", ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας έθεσε ως στόχο τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών και την αποφυγή διενέξεων ιδιαίτερα κατά την ώρα του διαλείμματος.  Μία από τις δράσεις των εκπαιδευτικών ήταν να σχεδιάσουν παιχνίδια στο προαύλιο, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των μαθητών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, μειώνουν, σύμφωνα με έρευνες, τα ατυχήματα, ενώνουν τους μαθητές, ενισχύουν την ομάδα και σίγουρα ομορφαίνουν το σχολείο.

Θερμές ευχαριστίες στην πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Αιμιλία Λεονταρίτου που αντιλήφθηκε τη σημασία της δράσης για το  "ευ ζην" των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής και υποστήριξε οικονομικά τη δράση μας

 ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ

Ένας ή περισσότεροι μαθητές στέκονται μέσα σε κάθε τετράγωνο και κυκλοφορούν την μπάλα με τα χέρια τους γύρω γύρω, όμως μέσα στα τετράγωνα. Η μπάλα πρέπει να σκάει μέσα στα τετράγωνα. Δεν υπάρχει νικητής. Είναι παιχνίδι δεξιότητας, κίνησης και ευχαρίστησης.

 
 
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
4 μαθητές παίρνουν τις θέσεις τους στις πατούσες στην αρχή του λαβύρινθου και όταν δοθεί το σήμα ξεκινούν την πορεία τους με σκοπό να φτάσουν πρώτοι στο τέλος του λαβύρινθου ακολουθώντας τις γραμμές που αντιστοιχούν στις πατούσες τους. Δεν πρέπει να ξεφύγουν από τις γραμμές και πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους συμμαθητές τους στα σημεία που οι γραμμές τέμνονται χωρίς να τους σπρώχνουν.  
 
 
ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΛΙΩΣ
Μια παραλλαγή του παραδοσιακού παιχνιδιού. Αντί για αριθμούς στα τετράγωνα υπάρχουν πατούσες. Οι μαθητές πρέπει να ακολουθούν τις πατούσες προσπαθώντας να μην χάνουν την ισορροπία τους.
 

TWISTER
Δημοφιλές παιχνίδι, πολύ αστείο και διασκεδαστικό. Ένας μαθητής δίνει οδηγίες και οι άλλοι τις ακολουθούν. Για παράδειγμα, δεξί χέρι στον κόκκινο κύκλο, αριστερό πόδι στον κίτρινο κύκλο κ.λ.π. Νικητής, όποιος ακολουθώντας τις οδηγίες, δεν πέσει στο έδαφος.