Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ταξίδι στο όνειρο

Τα αποτελέσματα των εργασιών του Προγράμματος Αγωγής Υγείας "Ταξίδι στο Όνειρο" παρουσίασαν σήμερα από τις 11:00 έως τις 13:00 στους γονείς των μαθητών της Β1 τάξης οι εκπαιδευτικοί που  το υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-19 κυρίες Βαλλιανάτου Κατερίνα, Τσιροπούλου Ιρένα και Καρακίτσιου Εύη.




Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να αναγνωρίζουν τα δυνατά σημεία του εαυτού τους και να αποδέχονται τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες των άλλων, μίλησαν για το πώς ονειρεύονται τον κόσμο αλλά και το σχολείο τους και δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.
Μέρος του ονείρου τους ήταν ένα σχολείο όπου να μπορούν να παίζουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους γονείς τους. Αυτή τους την επιθυμία πραγματοποίησαμε σήμερα στο σχολείο μας όπου κατά τη διάρκεια μιας "ανοικτής ημέρας" γονείς και παιδιά έγιναν ένα και απόλαυσαν το παιχνίδι με τα παιδιά τους αλλά και με τους άλλους γονείς. Τα παιχνίδια ήταν όλα αυτοσχέδια, άλλα μνήμης, άλλα κινητικά, άλλα συγκέντρωσης και προσοχής και άλλα συνεργασίας για να επιτύχουν τη νίκη. Υπήρχαν 10 σταθμοί σε 10 διαφορετικές αίθουσες του σχολείου, από τους οποίους πέρασαν όλοι έχοντας πρώτα χωριστεί σε ομάδες.





Οι μικροί πρωταγωνιστές της Β1 τάξης είχαν βοηθούς τους συμμαθητές τους της ΣΤ΄τάξης, των οποίων το έργο σε επίπεδο οργάνωσης ήταν ανεκτίμητο. 
Εκτός από το γεγονός ότι όλοι έφυγαν χαρούμενοι και πλήρεις, πέρασε με τον ωραιότερο τρόπο το μήνυμα προς τους γονείς ότι πολύ εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα μπορούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους απλά παίζοντας μαζί τους.