Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη του κ. Αλεβίζου στο σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (11-12-2016) καλέσαμε τον ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού κ. Στέφανο Αλεβίζο να μας μιλήσει για τον εκφοβισμό - ενδοσχολική βία και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να τον αποφύγουμε. Με μεγάλη χαρά ο Στέφανος αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και έτσι στις 14/12/2016 μίλησε σχετικά στους μαθητές της Στ' τάξης.
Η παρουσίασή του άγγιξε το συναίσθημα όλων μας, αφού με πολύ απλά λόγια μας έδωσε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι συμμαθητές μας κάνουν τους "νταήδες", αλλά μας έδωσε επίσης ιδέες πώς μπορούμε εμείς να σταματήσουμε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Πάνω από όλα μας τόνισε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας πληγώνει ή να μας στενοχωρεί και αν κάτι τέτοιο συμβεί πρέπει αμέσως να το συζητήσουμε με τους γονείς ή τους δασκάλους μας.
Στο τέλος της παρουσίασης είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε στον κ. Αλεβίζο το δώρο - προσφορά αγάπης του σχολείου μας και τις ευχές μας για τα παιδιά που ζουν στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Το εξωτερικό της κάρτας και η προσφορά αγάπης μας
Το εσωτερικό της κάρτας μας με τις ευχές μας