Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μαθήματα Κολύμβησης

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών της Γ' Δημοτικού ότι φέτος θα υλοποιηθούν σύμφωνα με πρόγραμμα που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας μαθήματα κολύμβησης. Για το σχολείο μας, όπως και όλα τα σχολεία του Δήμου Πεντέλης, τα μαθήματα θα γίνονται στο Κολυμβητήριο  Διασχολικού Αθλητικού Κέντρου Μελισσίων (Υψηλάντου 7 & Παναγούλη – Μελίσσια). Τα μαθήματα θα γίνονται για κάθε τμήμα χωριστά σε συνεχόμενο δίωρο 8:15-10:00 ή 10-11:45 ή 11:45-13:30 για ένα τρίμηνο (10 - 12 μαθήματα). Το σχολείο μας έχει ζητήσει τα μαθήματα να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Γ' Τριμήνου. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και από ακόμη έναν εκπαιδευτικό, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη  και επίβλεψη  των μαθητών  κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και  των μαθημάτων και θα μεριμνούν ώστε οι μαθητές  να τηρούν τους κανόνες  ασφάλειας και υγιεινής του κολυμβητηρίου.
Στο κολυμβητήριο υπεύθυνοι  για τη  διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις (3) εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής  με ειδικότητα στην κολύμβηση με αναλογία καθηγητή – μαθητή 1:10.  Για   τη μεταφορά των μαθητών από και προς το κολυμβητήριο περιμένουμε οδηγίες από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Παρακαλούνται οι γονείς που δεν έχουν στείλει τη θετική ή αρνητική δήλωση συμμετοχής στο μάθημα της κολύμβησης να το κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μαθήματα θα υλοποιηθούν μόνο εφόσον τηρηθούν απόλυτα οι προϋποθέσεις  ασφάλειας των μαθητών.