Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» της ΕΘΝ.Ο.Α.



Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων υποδέχτηκαν σήμερα στο σχολείο την καταπληκτική ομάδα του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.).  Τέσσερεις διεθνώς αναγνωρισμένοι παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες παρουσίασαν πρόγραμμα προώθησης των Αρχών του Ολυμπισμού και του Φίλαθλου Πνεύματος και δίδαξαν στους μαθητές τις Ολυμπιακές Αξίες  μέσα από κάποια Ολυμπιακά Αθλήματα.
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης παρουσίασε τεχνικές ποδοσφαίρου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης μύησε τους μαθητές στα μυστικά του στίβου, η ολυμπιονίκης του Σύδνεϋ, Εύα Χριστοδούλου ασχολήθηκε με ασκήσεις ρυθμικής γυμναστικής και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της υδατοσφαίρισης Νίκος Δεληγιάννης μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της κολύμβησης.
Οι μαθητές απόλαυσαν τη συμμετοχή τους, γυμνάστηκαν και πήραν αυτόγραφα από τους αθλητές. Ο Αλέξης, μαθητής της Στ΄τάξης είπε ότι σήμερα ήταν «η πιο ωραία μέρα της ζωής του». Με  το σύνθημα «Πάμε Ψηλά» και κρατώντας τα αναμνηστικά τους διπλώματα οι μαθητές αποχαιρέτησαν τους πρωταθλητές.