Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σχολικός Κήπος – Ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείου μας (Μέρος 3ο)



Τη φετινή σχολική χρονιά με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων δημιουργήσαμε ένα μικρό κήπο σε μια γωνιά του σχολείου μας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολικός Κήπος – Ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείου μας» το οποίο ανέλαβε το τμήμα Γ3 του σχολείου μας. Ο μικρός μας κήπος ξεκίνησε ως λαχανόκηπος και συνέχισε με τη φύτευση κι άλλων φυτών, δωρεά της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.
Οι στόχοι μας ήταν πολλοί, όπως η βιωματική διδασκαλία γύρω από τον κόσμο των φυτών, η ενεργός συμμετοχή και η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των  μικρών μας μαθητών, η ομαδική εργασία, στόχοι που επιτεύχθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός τάξης.
Ελπίζουμε αυτή μας η πρωτοβουλία να αποτελέσει την αφορμή για περαιτέρω δράσεις με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου ελληνικού σχολείου.
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος: Γιώτα Ψαρρού

Σκεφτήκαμε να "παίξουμε" με τα Μαθηματικά και τους δεκαδικούς αριθμούς εκτός τάξης! Αφού ποτίσαμε τα φυτά μας, καταγράψαμε το μήκος τους και συγκρίναμε τις μετρήσεις με αυτές του προηγούμενου μήνα...! "