Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή σε αγώνες και διακρίσεις

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της ΣΤ3 τάξης του σχολείου μας, Ιωάννα Σκλήρη, η οποία έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες Τζούντο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στην κατηγορία των Κορασίδων Β' / 45 κιλών, που έλαβαν χώρα στις 4 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πάλης, στη Φυλή Αττικής.
Επίσης πολλά συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Στ3, Ηλέκτρα Μόσχου, που συμμετείχε στους διεθνείς αγώνες ρυθμικής γυμναστικής στην Καλαμάτα και έφτασε στην 11η θέση.
Παρόμοιες συμμετοχές και διακρίσεις όχι μόνο κάνουν τη σχολική μας κοινότητα υπερήφανη, αλλά δίνουν καλό παράδειγμα και κίνητρο σε όλους τους μαθητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.


Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η γιορτή της Στ' τάξης για την 25η Μαρτίου

Αξιέπαινοι είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τμημάτων της Στ΄τάξης, οι οποίοι συνεργατικά παρουσίασαν μια πολύ όμορφα δομημένη γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821. Με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, ποιήματα και χορούς οι μαθητές μας μετέφεραν το μήνυμα της διπλής γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που μιλάει στις ψυχές όλων των Ελλήνων αλλά και του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τα ιδανικά..., ενός αγώνα που οφείλει να είναι πάντα επίκαιρος.
Συγχαρητήρια αξίζουν και οι εκπαιδευτικοί που συντόνισαν τη γιορτή, Λιμνιάτη Ανδριάνα, Ψαρρού Γιώτα, Λάσκαρης Δημήτρης, Σίμου Ευτυχία (τραγούδια), Βαρελά Φωτεινή (χοροί) και Λώλος Γεώργιος (σκηνικά).


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

To μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την 25η Μαρτίου

«Είναι σημαντικό να ξαναδιαβάσουμε τα κείμενα των λογοτεχνών μας που αναφέρονται στην Επανάσταση του 1821. Να ψηλαφίσουμε μέσα σε αυτά όχι μόνο την γενναιότητα των ηρώων, αλλά την τόσο έντονη θέληση των ανδρών και των γυναικών της καθημερινότητας για μία ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Για να μην αποσιωπούμε τις τραγικές πολλές φορές συνθήκες ούτε τις στιγμές που η τραγικότητα αυτή έβαζε σε δοκιμασία τη δύναμη των ανθρώπων, αλλά να ανακαλύψουμε μέσα σε αυτές το μεγαλείο της θέλησης των ανθρώπων. Να καταλάβουμε μέσα από τις αφηγήσεις αυτές τι σημαίνει να καταστρέφεται από τον πόλεμο η πατρίδα των ανθρώπων και να δούμε με άλλη ματιά τους ανθρώπους που δίνουν παρόμοιους αγώνες σήμερα, δίπλα μας, για ελευθερία, δημοκρατία και προκοπή.

Ο μεγάλος Σολωμός μας, τα λέει όλα αυτά και άλλα πολλά στο υπέροχό του κείμενο:
Οι Μισολογγίτισσες
  • Και εσυνέβηκε αυτές τες ημέρες οπού οι Τούρκοι επολιορκούσαν το Μισολόγγι, και συχνά ολημερνίς και κάποτε οληνυχτίς έτρεμε η Ζάκυθο από το κανόνισμα το πολύ.Και κάποιες γυναίκες Μισολογγίτισσες επερπατούσαν τριγύρω γυρεύοντας για τους άνδρες τους, για τα παιδιά τους, για τ’ αδέλφια τους που επολεμούσανε
  • Στην αρχή εντρεπόντανε νά ’βγουνε και επροσμένανε το σκοτάδι για ν’ απλώσουν το χέρι, επειδή δεν ήτανε μαθημένες. Και είχανε δούλους και είχανε σε πολλές πεδιάδες και γίδια και πρόβατα και βόιδα πολλά.
  • Ακολούθως εβιαζόντανε και εσυχνοτηράζανε από το παρεθύρι τον ήλιο πότε να βασιλέψει για νά ’βγουνε.
  • Αλλά όταν επερισσέψανε οι χρείες, εχάσανε την ντροπή, ετρέχανε ολημερνίς.
  • Και όταν εκουραζόντανε, εκαθόντανε στ’ ακρογιάλι κι ακούανε, γιατί εφοβόντανε μην πέσει το Μισολόγγι.
  • Και τες έβλεπε ο κόσμος να τρέχουνε τα τρίστρατα, τα σταυροδρόμια, τα σπίτια, τα ανώγεια και τα χαμώγεια, τες εκκλησίες, τα ξωκλήσια γυρεύοντας.
  • Και ελαβαίνανε χρήματα, πανιά για τους λαβωμένους.
  • Και δεν τους έλεγε κανένας το όχι, γιατί οι ρώτησες των γυναικών ήτανε τες περσότερες φορές συντροφευμένες από τες κανονιές του Μισολογγιού και η γη έτρεμε αποκάτου από τα πόδια μας.
  • Και οι πλέον πάμφτωχοι εβγάνανε το οβολάκι τους και το δίνανε και εκάνανε το σταυρό τους κοιτάζοντας κατά το Μισολόγγι και κλαίοντας.
Διονύσιος Σολωμός, H Γυναίκα της Ζάκυθος, κεφάλαιο 3

Ενημέρωση για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου



Αγαπητοί  γονείς, σας ενημερώνουμε  για τα εξής:
Α.  Η γιορτή της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας στις 24/3/2017 από τις 8:10 έως τις 9:40, οπότε  και όλα τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. Το Ολοήμερο δεν  θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.
Β. Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες και τον υπεύθυνο κατάθεσης στεφάνου πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο στις 9:30 για να μεταβούν στην εκκλησία συνοδεία δασκάλου. Οι υπόλοιποι μαθητές των  Στ΄ και Ε΄ τάξεων που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10:30. Θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της παρέλασης με ευθύνη των γονέων τους, οι οποίοι και θα τους παραλάβουν μέσα από το προαύλιο του σχολείου.
Ενδυμασία Παρέλασης
Ε΄Τάξη
Τα κορίτσια θα φορούν λευκό πουκάμισο - μπλε φούστα- μπλε μαντίλι για το λαιμό – άσπρο καλσόν – μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά)
Τα αγόρια θα φορούν λευκό πουκάμισο ή μακρυμάνικο μπλουζάκι τύπου polo –μπλε παντελόνι- μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
Στ ΄τάξη
Τα κορίτσια θα φορούν άσπρη μπλούζα  (φούτερ)- μπλε φούστα- μπλε μαντίλι για το λαιμό – άσπρο καλσόν –μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά)
Τα αγόρια θα φορούν άσπρη μπλούζα (φούτερ) –μπλε παντελόνι- μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
Όλοι οι μαθητές θα φορέσουν κονκάρδα με το σήμα του σχολείου μας που θα διαθέσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο/Η σημαιοφόρος, οι παραστάτες και οι διμοιρίτες των τμημάτων θα φορούν λευκά γάντια.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ημέρα Ποίησης

Προς τους γονείς των μαθητών της Ε2 τάξης

Χαμογελάτε! Είναι Μεταδοτικό.

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη με χαμόγελα!
Εργασία των μαθητών/ μαθητριών της Δ1 τάξης


Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών (2)

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων δεν θα έρθουν στο σχολείο την Τρίτη, 28/3/2017 εξαιτίας της υποχρεωτικής συμμετοχής των δασκάλων τους σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει ο σχολικός σύμβουλος, κος Γιαννίκας Αθανάσιος.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Διαγωνισμός Ρομποτικής (συνέχεια)

Η παρουσίασή μας
Στην προσπάθεια μας να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο, φτιάξαμε ένα τρενο-τραμ που αποτελείται από δύο τμήματα την «μηχανή»,  όπου βρίσκεται ο κινητήρας και οι αυτοματισμοί,  και το βαγόνι που μεταφέρει τους επιβάτες.

Το τρένο-τραμ είναι μεταφορικό μέσο σταθερής τροχιάς και κινείται πάνω σε ένα λούκι, μπορεί να κάνει στροφή 180ο και είναι ευέλικτο έτσι ώστε να κινηθεί μέσα σε μία πόλη, όπως την δική μας, με ευκολία. Ξεχάστε λοιπόν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που εκπέμπουν καυσαέρια και μολύνουν την ατμόσφαιρα και χρησιμοποιήστε το τρένο-τραμ μας.

Το τρένο-τραμ κινείται με ένα μοτέρ και δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς με την βοήθεια ενός διαφορικού για καλύτερα αποτελέσματα στις στροφές. Σταματά στους σταθμούς με την βοήθεια ενός αισθητήρα απόστασης και ξεκινά με την φωνή του σταθμάρχη και την βοήθεια του μικροφώνου του υπολογιστή.


Το τρένο-τραμ επίσης με την βοήθεια του αισθητήρα κλίσης μειώνει την ταχύτητά του λίγο πριν την στροφή και την αυξάνει όταν υπάρχει ευθεία.
Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

 Καταφέραμε να προκριθούμε μέχρι και τη  δεύτερη φάση. Ελπίζουμε του χρόνου να πάμε στο τελικό!



Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το θέμα μας: Οχήματα και μεταφορές στο αύριο
Η ομάδα μας: Τρίμης Γιώργος, Κουρής Πάνος, Σαγματόπουλος Κων/νος, Κουρή Νάγια, Κόντου Αποστολία, Κασσιάρης Ορέστης
Ο προπονητής μας: Αγαμέμνων Λουκαΐδης 
Το τμήμα μας: Ολοήμερο_ Τμήμα 2
Το όραμά μας: Προσπαθούμε, συμμετέχουμε, πειραματιζόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε, συνεργαζόμαστε...
Η παρουσίασή μας: Ελληνογερμανική Αγωγή, Σάββατο 11/3/2017
Το βίντεό μας
Καλή μας επιτυχία!!!

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Επίδοση ελέγχων Β' Τριμήνου

Η επίδοση των ελέγχων Β' Τριμήνου για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων και η προφορική ενημέρωση για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων, θα γίνουν την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 από 13:15 έως 14:00. Το ολοήμερο πρόγραμμα την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσει καθώς όλοι οι εκπαιδευτικοί θα δέχονται γονείς.

Επιμορφωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές των Δ', Ε' και Στ' τάξεων δεν θα έρθουν στο σχολείο την Τρίτη, 14/3/2017 εξαιτίας της υποχρεωτικής συμμετοχής των δασκάλων τους σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει ο σχολικός σύμβουλος, κος Γιαννίκας Αθανάσιος.