Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κανονισμός Σχολικής Βιβλιοθήκης



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

1. Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας θα λειτουργεί  στην αίθουσα 14 (Στ 1΄) ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
2ο Διάλειμμα (11.30-11.45)
1ο Διάλειμμα (09.40-10.00)
1ο Διάλειμμα (09.40-10.00)
Α΄ και Β΄ τάξεις
Γ΄ και Δ΄ τάξεις
Ε΄ και Στ΄ τάξεις

2. Οι μαθητές που επιθυμούν μόνο να επιστρέψουν βιβλία μπορούν να προσέλθουν οποιαδήποτε από τις τρεις μέρες από όποια τάξη κι αν προέρχονται
3. Οι μαθητές που επιθυμούν να δανειστούν ένα βιβλίο μπορούν να περιηγηθούν στα ράφια της βιβλιοθήκης  με προσοχή, χωρίς να ανακατεύουν τα βιβλία αλλά αφού τα δουν να τα τοποθετούν στη θέση τους.
4. Μπορούν να ζητήσουν τη βοήθεια του υπεύθυνου της βιβλιοθήκης για να τους προτείνει ένα βιβλίο κατάλληλο για την ηλικία και το γνωστικό τους επίπεδο.
5. Ο μέγιστος αριθμός βιβλίων που μπορεί να δανειστεί ένας μαθητής δεν θα ξεπερνά τα δύο βιβλία.
6. Κάθε μαθητής που δανείζεται βιβλία από τη βιβλιοθήκη του Σχολείου οφείλει να τα διατηρεί καθαρά, χωρίς σκισίματα ή άλλες φθορές και να τα επιστρέφει όπως τα παρέλαβε
7. Ο μέγιστος χρόνος δανεισμού ενός βιβλίου είναι δύο εβδομάδες από τη ημερομηνία δανεισμού. Αν ωστόσο  ο χρόνος αυτός δεν επαρκέσει, ο μαθητής μπορεί να ζητήσει παράταση χρόνου από τον εκάστοτε υπεύθυνο κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
8. Κάθε παιδί που θέλει να δανειστεί ένα βιβλίο το δηλώνει απαραίτητα στον υπεύθυνο αναφέροντάς του το όνομα, τμήμα και τον τίτλο του βιβλίου. Απαγορεύεται αυστηρά να βγει εκτός Βιβλιοθήκης βιβλίο που δεν έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο. 
9. Οι μαθητές δε μπορούν να δανειστούν τόμους από εγκυκλοπαίδειες.
10. Όταν ένας μαθητής επιθυμεί να επιστρέψει ένα βιβλίο το δηλώνει στον υπεύθυνο και αφού σημειωθεί το επιστρέφει στη θέση του.