Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μαθηματικής Εταιρείας

Αποτέλεσμα εικόνας για congratulations on your successΣτις 6 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο 9ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας με  στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τουςΣύμφωνα με το πρόγραμμα που μας έστειλε η Μαθηματική Εταιρεία, η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 13:00- 15:00 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη)
Οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν είναι: 
ΠΑΪΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤ1
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤ2
ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΜΥΡΤΩ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤ2
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤ2
ΠΑΝΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΣΤ2
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤ2
ΣΦΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤ2  







Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας

Προς τους γονείς των μαθητών της Δ΄ τάξης του σχολείου μας
Αγαπητοί γονείς
Σύντομα θα σας ζητήσουμε να υπογράψετε τη δήλωση προτίμησης για τη 2η ξένη γλώσσα που θα διδαχτούν τα παιδιά σας στην Ε΄ τάξη.
Σας επισυνάπτουμε τις επιστολές που μας έστειλαν οι σύμβουλοι των Γερμανικών και των Γαλλικών προκειμένου να ενημερωθείτε και να επιλέξετε τη γλώσσα που ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας και στα μελλοντικά σας σχέδια.
Κοινή Επιστολή των Συμβούλων
Επιστολή για τα Γαλλικά
Επιστολή για τα γερμανικά
Με εκτίμηση,
Μελίνα Μπαραμπούτη (Δ/ντρια)

Έκτακτη ενημέρωση

Η σημερινή εκδήλωση των Αγγλικών για τις Α'  και Β' τάξεις αναβάλλεται διότι μπήκαν νερά στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια της δυνατής νεροποντής. Γίνονται ενέργειες αποκατάστασης. Θα σας σταλεί νέα πρόσκληση για τη νέα ημερομηνία της γιορτής.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ενημέρωση για αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου



Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για τα εξής: 

  •   Αναβάλλεται η αθλητική εκδήλωση των Α΄, Β΄ και Γ’ τάξεων εξαιτίας της μετεωρολογικής πρόβλεψης για βροχή την Παρασκευή, 29/5/2015. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, καιρού επιτρέποντος, την Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, στις 9 το πρωί, στο γηπεδάκι του σχολείου μας.
  •   Την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

  • Την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει λόγω της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.
  • Tην Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάσουν στο εξάωρο, δηλαδή στις 13:15 και δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο, αφού, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη συνέχεια θα γίνει η μυστική ψηφοφορία για την επιλογή των νέων Διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Από τη Δ/νση του σχολείου

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εγγραφές στην Α' Δημοτικού 2015-16


Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2015-16 στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2009.
Οι εγγραφές  θα πραγματοποιηθούν  στο σχολείο μας:
1.     Από 2  έως 12  Ιουνίου  ως εξής:
ΔΕ, ΤΡ, ΤΕ, ΠΑ: 8:30 – 10
ΠΕ: 13:00 – 14:00
Σημείωση: Την Τετάρτη, 3/6/2015  το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω της Γενικής Συνέλευσης του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών
και
2.     Από 15 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου καθημερινά:  09:00 - 12:00
 -----------------------------------------------------------
Δικαιολογητικά Εγγραφής 
  •    Πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου πριν την εγγραφή τριμήνου. 
  •    Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από τα οποία να προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 
  •  Αποδεικτικά στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας:
    α. Την 1η σελίδα του εκκαθαριστικού της εφορίας (Ε1), όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας
    β. Υπεύθυνη Δήλωση   
  •  Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. 
  •  Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή : Το φύλλο ιατρικής εξέτασης  για τη συμπλήρωση του ΑΔΥΜ βρίσκετε εδώ και αναλυτικές πληροφορίες για τη συμπλήρωση του Α.Δ.Υ.Μ. μπορείτε να πάρετε διαβάζοντας  τις σχετικές εγκυκλίους εδώ και εδώ. 
  •       Αίτηση Εγγραφής 
  •    Σε  περίπτωση φοίτησης του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα, απαιτείται η υποβολή από το γονέα-κηδεμόνα σχετικής αίτησης, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση από το σχολείο.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εγγραφή στα Μουσικά Γυμνάσια για το σχ. έτος 2015-16

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα μουσικά σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2015-16, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο μουσικό σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2015. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. http://depps.minedu.gov.gr έχουν αναρτηθεί οδηγίες για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016.
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερομένων είναι από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου.

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Δευτέρας, 18/5/2015


Σας περιμένουμε!

Παιχνίδια στο προαύλιο

Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση των παιχνιδιών στο δάπεδο του προαυλίου του σχολείου μας! Η ιδέα του Συλλόγου Διδασκόντων υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή της εικαστικού Δήμητρας Λαμπρέτσα και της γυμνάστριας Αλεξάνδρας Καρκάνη. 
Τα παιχνίδια αυτά στοχεύουν στη δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των μαθητών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, μειώνουν, σύμφωνα με έρευνες, τα ατυχήματα, ενώνουν τους μαθητές, ενισχύουν την ομάδα και ομορφαίνουν το σχολείο.
ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ
Γνωστό σε όλους και παραδοσιακό παιχνίδι: ξεκινάμε από την αφετηρία και ρίχνοντας το ζάρι προχωράμε προς τον τερματισμό. Αν πατήσουμε σε σκάλα ανεβαίνουμε σε μεγαλύτερο τετράγωνο, αν πατήσουμε στο στόμα του φιδιού, κατεβαίνουμε σε μικρότερο. Νικητής είναι όποιος φτάσει πρώτος στο τέρμα.

 ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ
Ένας ή περισσότεροι μαθητές στέκονται μέσα σε κάθε τετράγωνο και κυκλοφορούν την μπάλα με τα χέρια τους γύρω γύρω, όμως μέσα στα τετράγωνα. Η μπάλα πρέπει να σκάει μέσα στα τετράγωνα. Δεν υπάρχει νικητής. Είναι παιχνίδι δεξιότητας, κίνησης και ευχαρίστησης.
ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ
Πετάμε μια πετρούλα σε ένα τετράγωνο και ξεκινάμε να την πιάσουμε. Όπου υπάρχει ένα τετράγωνο στεκόμαστε κουτσό (με το ένα πόδι), όπου υπάρχουν δύο, πατάμε με τα δύο πόδια. Στόχος μας να γυρίσουμε στην αρχή έχοντας πιάσει την πέτρα και χωρίς να μπερδευτούμε.
TWISTER
Δημοφιλές παιχνίδι, πολύ αστείο και διασκεδαστικό. Ένας μαθητής δίνει οδηγίες και οι άλλοι τις ακολουθούν. Για παράδειγμα, δεξί χέρι στον κόκκινο κύκλο, αριστερό πόδι στον κίτρινο κύκλο κ.λ.π. Νικητής, όποιος ακολουθώντας τις οδηγίες, δεν πέσει στο έδαφος.
ΣΤΟΧΟΣ
Στοχεύουμε απλά στο κέντρο. Παιχνίδι συγκέντρωσης και ικανότητας.
 ΣΤΑΥΡΌΣ
Παιχνίδι χρήσιμο στη γυμναστική, κατάλληλο για προθέρμανση αλλά και για εξάσκηση των δεξιοτήτων ρυθμού και συγχρονισμού. Με διπλά πηδηματάκια οι μαθητές περνούν από το 1 στο 2, από το 2 στο 3, από το 3 στο 4. Βασικός κανόνας για να περάσουν από το ένα νούμερο στο άλλο είναι πρώτα να περάσουν από το μηδέν (0).
 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Παιδική Ολυμπιακή Χορωδία

Στην επιστολή που μας έστειλε κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, Δ/ντρια Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, αφού μας συνεχάρη για την συμμετοχή της σχολικής μας μονάδας στην διαδικασία στελέχωσης της Παιδικής Ολυμπιακής Χορωδίας και για την προσπάθεια ενθάρρυνσης των μαθητών μας υπέρ της Ολυμπιακής Ιδέας και των Ολυμπιακών Αξιών, μας ανακοίνωσε τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες που βαθμολογήθηκαν με Άριστα από την επιτροπή αξιολόγησης:
                  1.      Χρήστος Μούστης – Δ΄τάξη
2.      Μυρτώ Παλιάκη – Δ΄τάξη

3.      Μαρία Πετσώρη Δ΄τάξη

4.      Κωνσταντίνα Χαμακιώτη – Δ΄τάξη

5.      Παναγιώτης Αραμπατζόγλου – Δ΄τάξη

6.      Ιωάννα Δημουλά - Δ΄τάξη

7.      Αλκυόνη Δραμουντάνη – Δ΄τάξη

8.      Γιώργος Κεφαλάς – Δ΄τάξη

9.      Δήμητρα Κουρούνη – Δ΄τάξη

10.  Γιώργος Γκλιάτης – Ε΄τάξη

11.  Γιώργος Μεναχιάρης – Ε΄τάξη

12.  Άρτεμις Ντιγκόζη – Ε΄τάξη

13.  Ειρήνη Σαγματοπούλου – Ε΄τάξη

14.  Σπύρος Χειμαριός – Ε΄τάξη

15.  Αντώνης Χούρης – Ε΄τάξη

16.  Λάμπρος Λιανός – Ε΄τάξη

17.  Άλισον Μακρή – Ε΄ταξη

18.  Ροζίτα Μχίλλι – Ε΄τάξη

19.  Κωνσταντίνος Παπιδάκης – Ε΄τάξη

20.  Ρεβέκα Ροδονίδη – ΣΤ΄τάξη

21.  Αντέλα Τάσα – ΣΤ΄τάξη

22.  Κατερίνα Αλεξοπούλου – Στ΄τάξη

23.  Αλεξία Καρακόλη – ΣΤ΄τάξη

24.  Μυρτώ Μαρκούλη – ΣΤ΄τάξη

25.  Μαρία – Γαρυφαλλιά Πανάγου – ΣΤ΄τάξη

26.  Μίρβα Πομώνη – ΣΤ΄τάξη

27.  Γιάννης Φαραώ – ΣΤ΄τάξη
28. Κορναράκης Ιωάννης - Ε΄ τάξη
Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των παραπάνω μαθητών και μαθητριών, εφόσον επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α), για την συνέχεια της συνεργασίας τους με την Ακαδημία στα τηλέφωνα 210 68.78.815, 210 68.78.776 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις hoa@ethnoa.org, info@hoa.org.gr
 
27/4/2015 - Ημέρα ακρόασης του σχολείου μας

 

Συμμετοχή σε τουρνουά βόλεϊ

Την Τετάρτη 13/5/2015 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και Στ΄ τάξης συμμετείχαν στο 2ο τουρνουά βόλεϊ μεταξύ των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πεντέλης. Εκτός από τη χαρά της συμμετοχής, οι μαθητές μας πήραν και την ικανοποίηση της νίκης, καθώς τα αγόρια της Ε' τάξης (Αδαμόπουλος, Μέμα, Καλαμπαλίκης & Λαγός) κατέκτησαν τη 2η θέση, ενώ τα κορίτσια της Στ΄τάξης (Ροδονίδη, Γιαννακάκη & Μπέτκα) κατέκτησαν την 3η θέση.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς Φ. Α. Αρετή Κοντομηνά και Μαρία Σκουντριάνου, που τα προπόνησαν.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πρόσκληση σε Εκδήλωση Παιδείας

Η παρουσία σας στην εκδήλωση παιδείας που οργανώνουμε στο σχολείο μας θα είναι τιμή για εμάς!

Σας περιμένουμε για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γνωριμία με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα


Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν οι μαθητές της Δ1 τάξης τον μπαμπά της Αλκυόνης, την Παρασκευή 8/5/2015, κατά την ώρα του μαθήματος της μουσικής. Ο κ. Δραμουντάνης παρουσίασε το μαντολίνο, έπαιξε μουσική για να ακούσουν τα παιδιά τους υπέροχους ήχους του και κατόπιν  προέτρεψε τους μαθητές να πειραματιστούν, κάνοντας έτσι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την παρουσίασή του.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη και τον προσκαλούμε να μας ξανάρθει!

Eκδηλώσεις Μαΐου- Ιουνίου 2015



Σας ενημερώνουμε για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο  μας μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2014-15
Τετάρτη,  13/5/2015: Συμμετοχή των Ε΄ και Στ’ τάξεων σε τουρνουά  Βόλεϊ Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πεντέλης – Κλειστό Γήπεδο Μελισσίων - εντός του σχολικού ωραρίου
Δευτέρα, 18/5/2015: Εκδήλωση παιδείας: «Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Πραγματικότητα», Συνδιοργάνωση Δ. Σ. Νέας Πεντέλης – Σύμβουλος 24ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης – Αντιδήμαρχος Παιδείας – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, 6 μ.μ.
Δευτέρα, 25/5/2015: Συμμετοχή σε διασχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μοντέρνοι χοροί – τάξεις Δ’, Ε’, Στ’ – Γήπεδο Μελισσίων – εντός του σχολικού ωραρίου
Τετάρτη, 27/5/2015: Εκδήλωση Παιδείας: «Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας», παρουσίαση εργασιών από τους μαθητές της Γ’ τάξης, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, 6 μ.μ.
Πέμπτη, 28/5/2015: Επετειακό αφιέρωμα για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε2, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, 8:30 π.μ.
Πέμπτη, 28/5/2015: Εκδήλωση Παιδείας: «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου: Πώς και Γιατί», Πρακτική εφαρμογή επί σκηνής από τους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, 6 μ.μ.
Παρασκευή, 29/5/2015: «Παιχνίδια στην αυλή του σχολείου», Α’, Β’ Γ’ τάξεις, στο Γηπεδάκι του σχολείου μας, 8 -10 π.μ.
Πέμπτη, 4/6/2015: Αφιέρωμα στη μητέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ τάξης, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, 6:30 μ.μ.
Παρασκευή, 5/6/2015: Παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο» από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, 8:10 – 10:00 π.μ.
Πέμπτη, 11/6/2015: Συμμετοχή σε φεστιβάλ ελληνικών χορών, μαθητές & μαθήτριες της Στ’ τάξης, Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο στην Κεντρική Πλατεία Ηρακλείου, 7μ.μ.
Η παρουσία των γονέων στις εκδηλώσεις του σχολείου θα δώσει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας ιδιαίτερη χαρά.
Από τη Δ/νση