Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ομιλία για την ανακύκλωση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησαν σήμερα 30/3/2015 οι μαθητές των Δ, Ε και Στ' τάξεων σχετική με την ανακύκλωση. Την ομιλία παρουσίασε εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης. Οι μαθητές μέσα από συζήτηση και προβολή διαφανειών και βίντεο ανακάλυψαν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ανακυκλώνουν στους μπλε κάδους, πώς ανακυκλώνουμε σωστά και πού πηγαίνουν τα σκουπίδια μετά τον μπλε κάδο. Κατάλαβαν ότι σε μία εποχή που οι φυσικοί πόροι μειώνονται, το κλίμα αλλάζει και η κατάσταση του πλανήτη κρίνεται κρίσιμη, η περιβαλλοντική μας εκπαίδευση και δράση μετατρέπεται σε βασική αξία. 

Ενημέρωση για το Πάσχα



Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι ενόψει της γιορτής του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:
Τρίτη 31/3/2015 (8:30 – 10:00): Εκκλησιασμός των Α’ ,Β, Γ’ και Δ’ τάξεων
Πέμπτη 2/4/2015 (8:30 – 10:00): Εκκλησιασμός των Ε’ και Στ’ τάξεων.
Η μετάβαση στην εκκλησία της ενορίας μας θα γίνει με τα πόδια και όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν.  
Παρασκευή 3/4/2015: Πασχαλινό παζάρι με δημιουργίες των παιδιών από το καλλιτεχνικό εργαστήρι που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Το παζάρι θα γίνει εντός του σχολικού προγράμματος. Οι γονείς μπορούν να το επισκεφτούν μετά το σχόλασμα, στις 2 το μεσημέρι. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.
Τα μαθήματα θα σταματήσουν την Παρασκευή 3/4/2015 και θα αρχίσουν ξανά τη Δευτέρα 20/4/2015, μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε εσάς και τις οικογένειές σας Καλή Ανάσταση.
Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Η Δ/ντρια
Μελπομένη Μπαραμπούτη

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου



Τη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Βούλγαρη Κρίστας και Μαραγκουδάκη Ελένης. Στη χορωδία θα είναι οι μαθητές της Ε΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Σίμου Ευτυχίας.
·        Οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄  θα παρακολουθήσουν τη γιορτή την Παρασκευή 20 Μαρτίου εντός του σχολικού προγράμματος.
·        Οι μαθητές των τάξεων Γ’ και Δ’  θα παρακολουθήσουν τη γιορτή τη Δευτέρα  22 Μαρτίου εντός του σχολικού προγράμματος.
·        Οι  γονείς θα παρακολουθήσουν τη γιορτή την Τρίτη 24/3/2015 από 8:10 π.μ έως 10:00 π.μ.
Την Τρίτη δεν θα γίνουν μαθήματα και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.
·        Τετάρτη  25 Μαρτίου 2015                                                                                                                     Η σημαιοφόρος, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο στις 9:30 π.μ. για να παραστούν στη δοξολογία και στο Μνημείο των Ηρώων.  Συνοδός έχει οριστεί η Υπ/ντρια κ. Βούλγαρη Κρίστα.
·        Οι υπόλοιποι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων που συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10:15 π.μ. Συνοδοί των μαθητών έχουν οριστεί οι εκπαιδευτικοί Σκουντριάνου Μαρία και Μηταλίδου Αργυρώ.
Μετά το τέλος της παρέλασης του σχολείου μας, οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, για να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Ενδυμασία παρέλασης:
Τα κορίτσια θα φορούν άσπρη μπλούζα  (φούτερ)- μπλε φούστα- μπλε μαντίλι για το λαιμό – άσπρο καλσόν –μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά)
Τα αγόρια θα φορούν άσπρη μπλούζα (φούτερ) –μπλε παντελόνι- μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
Η σημαιοφόρος, οι παραστάτες και οι διμοιρίτες των τμημάτων θα φορούν λευκά γάντια.
Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Η Διευθύντρια
Μελπομένη Μπαραμπούτη

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Διαγωνισμός Ρομποτικής



 Συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής του σχολείου που συμμετείχε χθες, 14/3/2015, στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής «Η δική μου πόλη» στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Οι μαθητές έπρεπε να φανταστούν μια πόλη ιδανική και σύγχρονη και να την κατασκευάσουν με Lego.
Η ομάδα μας ευαισθητοποιημένη σε θέματα μη αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία κατασκεύασαν  έναν ανελκυστήρα και ένα βαγόνι που κινείται πάνω σε οδοντωτό σιδηρόδρομο προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο. Για την υλοποίηση του έργου δούλεψαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Τ.Π.Ε. , κ. Μηταλίδου Αργυρώς, με το πρόγραμμα scratch.
Οι μαθητές, εκτός από τη γνώση, κέρδισαν  την πολύτιμη εμπειρία της συνεργασίας για την επιτυχία ενός κοινού στόχου και απέκτησαν δεξιότητες παρουσίασης της δουλειάς τους σε ένα ευρύ κοινό. 

Β' Κύκλος Σχολής Γονέων

Με επιτυχία και πολύ θετικά σχόλια ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σχολής γονέων στο σχολείο μας. Υπάρχει δυνατότητα να οργανωθεί και 2ος κύκλος εφόσον συγκεντρωθούν 20 τουλάχιστον αιτήσεις. Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε, μπορείτε να έρθετε στο σχολείο στις 6 το απόγευμα την Τετάρτη 18/3/2015 για να συμπληρώσετε την αίτησή σας και να δηλώσετε ποια ημέρα σας εξυπηρετεί να διεξάγονται οι συναντήσεις του 2ου κύκλου της σχολής. Αιτήσεις θα διατίθενται και στο σχολείο την επόμενη ημέρα 19/3/2015, ημέρα επίδοσης των ελέγχων, από τη Δ/ντρια.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση σε ομιλία που οργανώνει ο Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο του συνεχούς ενδιαφέροντός του για την ψυχοκοινωνική υγεία των νέων και την ασφαλή πρόσβαση αυτών στην κοινωνία των πληροφοριών ως εργαλείο μάθησης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, προγραμμάτισε για την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, εκδήλωση με βασικό Ομιλητή το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο κο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, ως καθ΄ ύλην αρμόδιο, με θέμα :
 «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Προστασία των νέων από το Διαδικτυακό εκφοβισμό ( Cyberbullying ) »

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Επίδοση ελέγχων Β' Τριμήνου 2014-15

Οι έλεγχοι προόδου για το Β' Τρίμηνο θα δοθούν την Πέμπτη 19/3/2015 από τις 2:15 μ.μ έως τις 4:00 μ.μ. για τους μαθητές των τάξεων Γ', Δ', Ε' και Στ'. Την ίδια ημέρα και ώρα θα γίνει ενημέρωση των γονέων των μαθητών των Α' και Β' τάξεων για την πρόοδο και συμπεριφορά των παιδιών τους.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση σε ομιλία



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά διαπιστώνουμε ότι οι μαθητές μας περνούν πολύ χρόνο παίζοντας με ηλεκτρονικά παιχνίδια στο Ίντερνετ ή σε παιχνιδομηχανές. Θεωρήσαμε σημαντικό να κάνουμε μια ενημέρωση με θέμα:
«Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων»
με ομιλήτρια την κ. Αλαμπάνου Ελευθερία, υπεύθυνη Μονάδας Κοινοτικής Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ, του ΚΕΘΕΑ.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, τις ώρες 18:00-20:00. Στόχος της ενημέρωσης είναι η κατανόηση της σημασίας της καλλιέργειας κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων από την παιδική ήδη ηλικία, προκειμένου να ελαττωθούν οι πιθανότητες εμπλοκής των παιδιών με νόμιμες ή παράνομες εξαρτήσεις.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Η Δ/ντρια
Μελπομένη Μπαραμπούτη

Διασχολικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης

Στις 7/3/2015 πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες του 3ου διασχολικού τουρνουά καλαθοσφαίρισης του Δήμου Πεντέλης που διοργανώθηκε από τον ΚΑΟ Μελισσίων υπό την αιγίδα του Δήμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ).
Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό και κατάφεραν τα κορίτσια να έχουν μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία, τα δε αγόρια κατέκτησαν την 1η θέση. Αγωνίστηκαν με τιμιότητα και σεβασμό στον αντίπαλο και κατάφεραν τη νίκη, όπως μας δήλωσαν, με τη συνεργασία, την ομαδικότητα και τη συγκέντρωση. Αφιέρωσαν το κύπελλο στο σχολείο και στους δασκάλους τους, ιδιαίτερα στη γυμνάστριά τους κ. Μαρία Σκουντριάνου που τους προπόνησε και τους συνόδευσε στο γήπεδο.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!


Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

6 Μαρτίου, Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας



 Με αφορμή την ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας η συγγραφέας κ. Θεοδώρα Λούφα- Τζοάννου επισκέφθηκε το σχολείο μας στις 6-3-2015, μετά από πρόσκληση της κ. Παπακωνσταντίνου (από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) σε συνεργασία με τη  Δ/ντρια,  κ. Μπαραμπούτη. Η κ. Τζοάννου  μίλησε στους μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης για τη σημασία της φιλίας, της αγάπης και της κατανόησης μεταξύ τους και τόνισε ότι «το ξύλο πρέπει να βγει από τα σχολεία», επειδή κανένα κέρδος δεν υπάρχει από βίαιες συμπεριφορές. 


Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη συγγραφέα, αφού πρώτα εκείνη τους προβλημάτισε διαβάζοντας  μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της « Ιβάν και  Πρίγκιπας», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι  «ο κόσμος μας χωράει όλους, αρκεί να χωρούν και οι καρδιές μας την αγάπη που χρειάζεται για να συνυπάρχουμε αρμονικά».

Στο τέλος της παρουσίασης υπέγραψαν την υπόσχεση στον εαυτό τους για την καταπολέμηση της βίας και η κ. Τζοάννου τους  χάρισε σε αυτοκόλητο την ακόλουθη  μαντινάδα για να την κάνουν σύνθημά τους, όποτε έρθουν αντιμέτωποι με εκδηλώσεις βίας:
                                       Όπως διδάσκει η ζωή, 
                                       Αλήθεια είναι μία, 
                                       Μόνο η φιλία είναι μαγκιά 
                                       Και η βία ΑΔΥΝΑΜΙΑ!!!