Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών στην Α' τάξη


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

              «Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη»

Οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014 αρχίζουν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου. (Π.Δ. 201/98(ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 27 του Ν.3687/2008 (ΦΕΚ 159Α).
Στην Α΄ τάξη Δημοτικού εγγράφονται υποχρεωτικά οι μαθητές που γεννήθηκαν το έτος 2007.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  • Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. (το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο)
  • Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ).
  • Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
  • Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
  • Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης (από κρατικό νοσοκομείο ή ιδιώτη ιατρό).
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης Δημόσιου ή Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου (Παραλαμβάνεται από το Νηπιαγωγείο).

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά 7:30΄- 10:00΄. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο του διευθυντή κατά τις ώρες 7:30-10:00 ή στο τηλ.210-8040470

Προσοχή
! Ενημερωθείτε εγκαίρως για τα νέα όρια της σχολικής περιφέρειας
1.    Απόφαση ΔΕΠ Δήμου Πεντέλης (1/2013
2.    Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (96/2103)
3.    Απόφαση Δ/ντη Α/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας 4691/2013

Ο διευθυντής




                                                                                                                                                                        

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς ,

Όπως σας αναφέρουμε και στην ανακοίνωση που μοιράσαμε στις  13   Μαΐου, το σχολείο είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στην ημερήσια εκδρομή, έτσι ώστε να είναι μια ημέρα χαράς και ξεκούρασης.
Ο διευθυντής του σχολείου επισκέφτηκε την κατασκήνωση για να δει τους χώρους, ενημέρωσε εγγράφως την τροχαία για τον έλεγχο των λεωφορείων, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με το πρακτορείο σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας συμπεριλαμβανομένης και της υπ αρ.  ΣΤ/3133/1977 που Υπ. Συγκοινωνιών και  ενημέρωσε τη Δ/νση Αθμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας καθώς και το σχολικό Σύμβουλο της 24ης Εκπ. Περιφέρειας.
Το πρακτορείο που επιλέξαμε για τη μετακίνηση  είναι το ίδιο με το οποίο συνεργαζόμαστε όλη τη σχολική χρονιά και δεν υπήρξε  ποτέ κανένα πρόβλημα. Όπως μας διαβεβαίωσαν, τα ίδια λεωφορεία μεταφέρουν κάθε ημέρα μαθητές και είχαν υποστεί τον ίδιο έλεγχο πριν από δύο ημέρες και βρέθηκαν κατάλληλα. Ωστόσο το πρακτορείο θα έχει τις συνέπειες που προβλέπονται και κατά τη γνώμη μας η σημαντικότερη είναι η διακοπή κάθε συνεργασίας στο μέλλον.
Για το σύλλογο διδασκόντων εκείνο που  έχει σημασία είναι  ότι η εκδρομή, παρά τη πρωινή αναστάτωση, εξελίχθηκε ομαλά, τα παιδιά  πέρασαν καλά, παρατείναμε την παραμονή κατά μισή ώρα και επιστρέψαμε στο σχολείο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς για την  κατανόηση που έδειξαν  αλλά και  τους λίγους  που δυσανασχέτησαν τους κατανοούμε και είμαστε στη διάθεσή τους  οποιαδήποτε εξήγηση.



Ο διευθυντής

Τρίτη 14 Μαΐου 2013


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Νέα Πεντέλη, 13 Μαΐου 2013

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

       Με τη σημερινή ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για το πρόγραμμα του σχολείου όπως διαμορφώνεται από σήμερα 14-05-2013   μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους  15-06-2013.

  •  Την Πέμπτη 16-05 στα πλαίσια του προγράμματος  « Εκπαιδεύοντας Θεατές» θα επισκεφτεί το σχολείο μας η υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων της Β΄ Αθήνας  κ.  Κουνέλη  Ευαγγελία με τον κριτικό κινηματογράφου κ. Αλέξανδρο- Ρωμανό Λιζάρδο και σε συνεργασία με τους μαθητές  θα επιλεγεί η κατάλληλη ταινία  για να προβληθεί στο σχολείο.
  • Η  ημερήσια εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί   την Πέμπτη 23-05 στην κατασκήνωση «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στον Κάλαμο Αττικής. Στη συγκεκριμένη εκδρομή θα λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές  και θα συνοδεύονται από όλους του εκπαιδευτικούς  του σχολείου και το διευθυντή,  (προβλεπόμενο κόστος  10 ευρώ ανά μαθητή. Στην τιμή περιλαμβάνεται: μεταφορά, πλήρης χρήση όλων των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου, παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων). Η αναχώρηση έχει οριστεί στις 8:30΄και η επιστροφή στις 17:00΄. Τα παιδιά  θα έχουν το δικό τους φαγητό. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στην κατασκήνωση λειτουργεί κυλικείο. Το σχολείο έχει φροντίσει να παρθούν όλα τα δέοντα μέτρα για την ασφάλεια                                                                                               των μαθητών  και επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι η  κατασκήνωση διαθέτει    ιατρείο με νοσηλεύτρια.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
  • Την Τετάρτη  05  Ιουνίου    το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της συμμετοχής των  εκπαιδευτικών  στη γενική συνέλευση του συλλόγου  « Ο Περικλής»
  • Η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του σχολικού έτους θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:30΄ στον προαύλιο χώρο  του σχολείου με θέμα: «Μάννα Γη». Στη γιορτή θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου, με  δρώμενα,   ή  μουσικές δραστηριότητες.
  • Την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα γίνουν αθλητικές δραστηριότητες  από τους μαθητές του σχολείου.
  • Οι τίτλοι θα δοθούν την Παρασκευή  15 Ιουνίου
  • Για τις εγγραφές στην   Α΄ τάξη θα γίνει άλλη ανακοίνωση

                                                                     Ο Διευθυντής                                     


                                                               Κοσμάς Σ. Παπαδιάς